112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Toeterende treinmachinisten op station Zwolle in actie voor collega’s

Maandag 9 maart werd er door het NS personeel landelijk actie gevoerd tegen het dagelijks voorkomende geweld, mishandeling en intimidatie van NS personeel door treinreizigers.  De treinmachinisten op station Zwolle deden ook mee en toeterden een minuut lang voor de collega’s die de afgelopen dagen slachtoffer zijn geworden van agressie.

Eén van de NS medewerkers is in de nacht van donderdag op vrijdag ernstig mishandeld terwijl zij haar werk deed in een trein op station Hoofddorp. Deze hoofdconducteur werd door iemand zo zwaar toegetakeld dat een operatie nodig was. Er zijn gemiddeld twee agressiegevallen per dag op de trein of op het station. Met dit laatste incident was de maat vol.

De directie, OR en vakbonden hebben gisteren al een oproep gedaan aan de landelijke politiek voor structurele maatregelen voor de veiligheid van het NS personeel. Zo staan meer cameratoezicht op alle stations en meer aanwezigheid van politie en met name op grotere stations politieposten op de lijst van gewenste maatregelen. Maar ook versnelde ingebruikname van poortjes en een daarbij behorend lik-op-stukbeleid is één van de wensen.

De landelijke politiek heeft positief op dit verzoek gereageerd en heeft nog eens onderstreept dat ook voor hen de maat vol is.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button