Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWielrennen

Toerclub Swolland houdt zaterdag eerste editie van de Salverda Peperbustocht.

Zwolle – De voorbereidingen zijn zo goed als afgerond. Aankomende zaterdag staat de eerste editie van de Salverda Peperbustocht op het programma en Toerclub Swolland is helemaal klaar om dan een paar honderd wielrenners te verwelkomen. Zij rijden door het Vechtdal, Salland en via de Lemelerberg een route van 85 of 130 kilometer. “We zijn druk bezig geweest en volgens mij is alles nu in orde”, zegt Robert Venema namens Toerclub Swolland.

Het belooft voor de toerfietsers een prachtige tocht te worden. Zo’n 25 vrijwilligers zijn druk bezig geweest om alles in kannen en kruiken te brengen en de fietsers een mooie dag voor te schotelen. Dat lijkt gelukt, want daags voor de start is Toerclub Swolland er al helemaal klaar voor. De verzorgingsposten zijn geregeld, er is op sportpark De Pelikaan – daar waar de toertocht start en finisht – douchegelegenheid en onderweg is ook alles in orde. “Er starten fietsers om 8.00 uur, maar ook groepen om 9.30 uur. Ik verwacht dat rond 9.30 uur de eerste deelnemers op de Lemelerberg zijn. Hopelijk werkt het weer een beetje mee”, zegt Robert Venema namens Toerclub Swolland. Samen met zijn collega-organisatoren kan hij de route ook via GPS aanbieden.

Vooraf inschrijven voor de Salverda Peperbustocht is niet nodig, aanmelden is mogelijk tussen 8.00 en 10.00 uur op De Pelikaan, Haersterveerweg 2B in Zwolle. Daarna kan er ook direct worden gestart. Voor jeugd onder de 16 jaar is deelname gratis, terwijl NTFU-leden 4 euro betalen. Deelnemers die geen lid van de NTFU zijn betalen 2 euro meer.

Voor meer informatie zie www.salverdapeperbustocht.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button