KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum ontvangt onvoorspelbaar MASV

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag in de laatste wedstrijd vóór de winterstop tegen MASV, een tegenstander die dit seizoen grillig presteert. De Arnhemmers hebben echter tegen sterke tegenstanders voor enkele verrassende resultaten gezorgd en zijn daarmee dus een onvoorspelbare opponent.

“MASV heeft bijzondere uitslagen neergezet en ze staan er ook niet slecht voor,” ziet Berkum-spits Lars Miedema. “Wij hebben de laatste weken goed voetbal laten zien en we creëren veel. Die lijn moeten we nu doorzetten, zodat we goed de winterstop ingaan. Dan liggen er mooie kansen voor ons in de tweede helft van de competitie.”

Moeizame start

MASV werd vorig seizoen kampioen in de zondagse 1e Klasse, maar startte daarna erg moeizaam in de 4e Divisie D. De ploeg van trainer Dennis van Beukering verloor de eerste vier wedstrijden op rij, liet ook daarna steken vallen en bungelde lang in de onderste regionen van de ranglijst. Vanaf half oktober volgde echter een sterk herstel, waarbij MASV in vijf duels 13 punten pakte. Daarbij zat ook een opvallende winst tegen titelkandidaat VVOG, die in Harderwijk met 0-1 werd geklopt.

Die opmars kon echter niet worden doorgetrokken. Twee weken geleden verloor MASV met 2-0 bij laagvlieger Be Quick 1887 en afgelopen zaterdag gingen de Arnhemmers thuis met 1-3 onderuit tegen DETO. In die wedstrijd opende DETO sterk, maar MASV nam na een kwartier de leiding toen Youri Roseboom uit een corner de 1-0 binnen kopte. Dezelfde speler liet op slag van rust een kans liggen om de marge te verdubbelen en direct na de hervatting liet ook Baggio Wallenburg de kans op een grotere voorsprong liggen.

Tien minuten na rust veroorzaakte Jack van Luijken een penalty waardoor DETO op 1-1 kwam en vervolgens liepen de Tukkers verder weg naar 1-2 en uiteindelijk 1-3. “Een terechte nederlaag, maar we mogen onszelf wel verwijten dat we de 2-0 niet maken. Bij zo’n stand krijg je een andere wedstrijd,” verzuchtte trainer Van Beukering tegen dagblad De Gelderlander.

Eerste uitwinst

Berkum won vorige week eindelijk weer eens, na een hele serie remises en een zuur 0-1 verlies tegen koploper Excelsior ’31. De ploeg van trainer Eduard Lindeboom won nu met 1-2 bij Quick ’20 en dat was zelfs de eerste uitzege van dit seizoen. In de eerste helft kwam Quick ’20 via een penalty op 1-0, maar de Tukkers hielpen daarna enkele grote kansen om zeep. Berkum deed het beter, want Lars van Gerner bracht zijn ploeg langszij en Dean Vreugdenhil zorgde nog vóór rust met een oogstrelend schot voor 1-2. In de tweede helft drong Quick ’20 wel aan, maar al te inventief gebeurde dat niet en de sterke Berkum-defensie bleef prima overeind.

Daardoor stegen de Zwollenaren een positie naar de achtste plek, met slechts drie punten voorsprong op MASV, dat elfde staat. Berkum kan aanhaken bij de subtop maar weet wél dat de Arnhemmers goed kunnen voetballen. In augustus won de ploeg van trainer Lindeboom weliswaar met 3-0 in een oefenduel van MASV, maar dat was toch wat geflatteerd want de gasten lieten toen vooral vóór rust flinke kansen liggen.

De wedstrijd Berkum-MASV wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Martin Wever uit Muntendam, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.