EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Toenemende belangstelling voor kleinschalige bedrijvigheid op Hessenpoort

Zwolle – Het gaat goed met bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. De belangstelling van bedrijven voor kavels op dit bedrijventerrein blijft aanhouden en groeit ook voor de kleinere kavels op Hessenpoort-Zuid. Het gaat om kavels van 2.500 m2 tot 10.000 m2.

De interesse voor en uitgifte van kavels op bedrijventerrein Hessenpoort is de afgelopen jaren sterk gestegen. Zoals het er nu uitziet is begin 2019 meer dan de helft van de kavels op Hessenpoort-Zuid verkocht. Dit betekent dat op deze locatie nog circa 5,5 hectare is uit te geven. Dit maakt dat het tijd is om vooruit te kijken, om over een aantal jaar ook de vraag van kleinschalige bedrijvigheid tot 1 hectare te kunnen faciliteren.

Economie verandert

De economie verandert. We zien een doorgroei van lokale en regionale ondernemers op Hessenpoort”, zegt wethouder economie René de Heer. “Tot nu toe komt de groei op Hessenpoort met name van grote bedrijven. Vanaf 2017 merken we ook de toenemende belangstelling en vestiging van bedrijven voor kleinere kavels op Hessenpoort-Zuid. We willen hier graag in voorzien, zodat er een mooi gevarieerd aanbod komt op Hessenpoort.”

Ontwikkeling Hessenpoort-Zuid

De ruimtelijke uitgangspunten voor de ontwikkeling van Hessenpoort ten behoeve van kleinschalige bedrijvigheid liggen vast in de structuurvisie Vechtcorridor-Noord uit 2014.

Inmiddels is er een plan van aanpak opgesteld om naar verwachting eind 2019 definitieve keuzes te maken over de ontwikkeling van Hessenpoort-Zuid. Het betreft het grondgebied tussen het bestaande deel van Hessenpoort en de toekomstige nieuwe provinciale weg, de N340.

Toplocatie

Hessenpoort huisvest verschillende toonaangevende bedrijven. Het bedrijventerrein is met zijn ligging direct aan de A28 en de goede infrastructuur, uitstekend bereikbaar. Het heeft een eigentijdse uitstraling, een kwalitatief hoogwaardige inrichting en een actieve ondernemersvereniging. Innovatie en duurzaamheid staan er hoog in het vaandel. Er is in en buiten de stad veel belangstelling voor deze toplocatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button