Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpaginaZorg & Welzijn

Tijdelijke woningen voor spoed woningzoekers op kavel Oosterenk

Zwolle – Woningcorporatie deltaWonen wil voor een periode van 10 jaar 40 sociale huurwoningen bouwen op een kavel op bedrijventerrein Oosterenk langs de Kuyerhuislaan. Deze woningen zijn bedoeld voor spoed woningzoekende Zwollenaren. Het college legt een voorstel hiertoe voor aan de gemeenteraad.

Samenwerking gemeente en corporaties

De druk op sociale huurmarkt is hoog in Zwolle. Om de wachtlijsten voor sociale huurwoningen te verkorten heeft de gemeente met de corporaties afgesproken te streven naar 700 extra woningen in de periode tot 2019. Op korte termijn kan de druk worden opgevangen door naast reguliere woningbouwprojecten en de versnellingsactie in totaal circa 100 semi-permanente woningen te bouwen in 2017 voor spoed woningzoekenden (voor 1-2 persoonswoning). Op Oosterenk realiseert deltaWonen hiervoor de eerste 40 woningen. Gemeente en woningbouwcorporaties trekken samen op in dit traject.
Oplevering van de woningen zal naar verwachting in augustus/september 2017 plaatsvinden.

 

Appartementengebouw

Het gaat om de ontwikkeling van een appartementengebouw, waarbij parkeren op de kavel wordt gerealiseerd. Veertig woningen met  een huurniveau van tussen € 409,- en € 510,-. Hier is dringend behoefte aan op de sociale woningmarkt. Zwollenaren die met spoed op zoek zijn naar een woning voor 1 of 2 personen, kunnen vaak niet meer huur dan tussen € 409,- en € 510,- per maand betalen.

Locatie omgeving
Locatie omgeving

Kwalitatieve semipermanente woningen

De te bouwen appartementen  moeten woningen worden met goede uitstraling/beeldkwaliteit. De woningen sluiten qua beeldkwaliteit aan bij de kantooromgeving. Het stadsbestuur verwacht dat dit ook een positief effect op de andere ontwikkelingen op het gebied van transformatie naar wonen die in Oosterenk spelen. Het past dan ook in de toekomstvisie van de gemeente om dit gebied te laten groeien naar een gemengd kantoor- en woonmilieu.

Als de gemeenteraad ook goedkeuring geeft aan het plan worden de woningen in augustus / september 2017 opgeleverd.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button