BouwNieuws uit Zwolle

Tijdelijke verhuur in Weezenlanden-Noord

Zwolle – CareX en Openbaar Belang zijn van plan om samen voor een goede woon- en leefomgeving in de transitie Weezenlanden-Noord te gaan zorgen. Daarvoor hebben beide partijen hun handtekening gezet. De woningen aan de Schuurmanstraat en Wiecherlinckstraat worden de komende jaren gesloopt. Openbaar Belang heeft besloten om samen met CareX de woningen die vrij komen tijdelijk te verhuren. Sjoerd Quint, directeur-bestuurder Openbaar Belang laat weten: “De goede woonomgeving die we al jaren kennen willen we graag behouden. In CareX zien wij de partij die er samen met ons voor kan zorgen dat er een goede mix aan bewoners komt waarmee de leefbaarheid in stand blijft.”

Mensen die graag tijdelijk willen huren of genoodzaakt zijn om tijdelijk te huren, kunnen zich in laten schrijven bij CareX. CareX selecteert de bewoners die tot de juiste doelgroep behoren en daarmee in aanmerking komen voor een tijdelijk huurcontract. Bij de Schuurmanstraat en Wiecherlinckstraat is gekozen om tijdelijk te verhuren. De tijdelijke huurcontracten zorgen voor een goede doorstroom zodat zoveel mogelijk mensen geholpen kunnen worden bij een urgente woonvraag. Bewoners mogen niet langer dan twee jaar huren aan de Schuurmanstraat en Wiecherlinckstraat. “Twee jaar is een mooie tijd om een permanente woonplek te vinden. Is kopen een optie? Of als je wilt huren, in welke wijk je dan graag opnieuw wilt huren,” zo vertelt Ruud Bremmer van CareX. Binnen twee jaar wordt er verhuisd en kan iemand anders met een woonvraag gebruik maken van de woning.

De doelgroepen die tijdelijk in deze woningen erbij komen, verschillen enorm. Er zijn mensen uit Italië die hier werkzaam zijn in verpleegtehuizen en niet volgens het reguliere woonsysteem een woning kunnen krijgen. Maar ook een gescheiden ouder die even de tijd nodig heeft om orde op zaken te stellen.

Zodra alle flats gesloopt zijn, eindigt het contract met CareX.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button