KabelkrantNieuws uit ZwolleOpenbaar vervoer

Tijdelijke oplossing busvervoer Holtenbroek

Zwolle – Verwachting is dat eind augustus weer een bus, lijn 10, door Holtenbroek Noord gaat rijden. Het wordt een dienstregeling van een halfuur. Dit is een tijdelijke oplossing voor de huidige situatie die tot december 2022 duurt.

Op 13 december 2020 werden de bewoners van Holtenbroek als gevolg van het abrupt wegvallen van buslijn 2, met een kater wakker. Een aantal wijkbewoners namen het initiatief en namen contact op met provincie Overijssel, gemeente Zwolle en fracties de Tweede Kamer. Daarna bleef het voor het even stil. De actiegroep was achter de schermen druk met overleggen bezig en met voorbereiding voor het overleg met provincie Overijssel, gemeente Zwolle en adviesbureau Advier. Het formele overleg vond op 18 maart plaats.

De tijdelijke oplossing

  1. Lijnen 2 en 4 houden hun route en doorkoppeling, maar gaan van 4x per uur naar 2x per uur.
  2. Er komen nieuwe lijnen 10 (door Holtenbroek Noord) en 13 (Aa-landen Noord) die ook 2x per uur gaan rijden en een doorkoppeling op elkaar hebben.
  3. In de avonduren en in het weekend rijden alle lijnen 1x per uur.
  4. Lijnen 2 en 10 houden onderling een patroon van om de 15 minuten. Dat betekent dat lijn 2 aansluiting van en naar de trein houdt, voor lijn 10 is de overstaptijd een stuk ruimer. De route van lijn 10 is tot het moment dat deze persbericht werd uitgebracht, onbekend.

De provincie kan niet garanderen dat de tijdelijke oplossing later structureel overgenomen wordt.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button