EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Tijdelijke bushaltes aangelegd voor de nieuwe dienstregeling

Zwolle – Vanaf 13 december 2020 verandert er veel voor iedereen die in Zwolle met het openbaar vervoer reist. Vanaf die datum wijzigen de busroutes door de stad, vervallen er bushaltes en komen er nieuwe verbindingen. Langs deze nieuwe routes legt de gemeente Zwolle – op verzoek van provincie Overijssel – twintig nieuwe, tijdelijke bushaltes aan. Het werk hieromheen vindt plaats tussen 15 november en 13 december 2020.

Keolis gaat onder de naam RRReis twee jaar lang het openbaar vervoer in de regio IJssel-Vecht verzorgen, waar Zwolle ook onder valt. Hiervoor rijden ze in 259 nieuwe elektrische bussen. Met de ingang van deze nieuwe periode voor het openbaar vervoer is een aantal wijzigingen doorgevoerd in onder meer de dienstregeling. In de nieuwe dienstregeling wijzigen busroutes, vervallen bushaltes en komen er nieuwe verbindingen.

Tijdelijke haltes

Er worden twintig nieuwe bushaltes gerealiseerd langs de nieuwe routes. Deze bushaltes zijn er voor een periode van twee jaar, per ingang van 13 december 2020. De duur van deze bushaltes hangt samen met de periode waarin Keolis het busvervoer voor regio IJssel-Vecht verzorgt. Na deze periode wordt de dienstregeling opnieuw geanalyseerd en eventueel geactualiseerd door de vervoerder die de concessie dan voor een periode van tien jaar uit gaat voeren. Provincie Overijssel is voor de stadsdiensten in Zwolle de opdrachtgever.

Locaties

In Zwolle komen op de nieuwe busroutes in totaal twintig nieuwe tijdelijke bushaltes. Deze worden aangelegd in verschillende wijken in de stad. In Aa-landen komen er acht nieuwe haltes. Vijf nieuwe haltes worden in Stadshagen geplaatst en er komen vier nieuwe haltes in Hessenpoort. In de wijken Holtenbroek, Binnenstad en Zwolle-Zuid komt er één halte bij.

Planning

De aanleg van de tijdelijke bushaltes start op 16 november 2020. Het werk duurt circa vier weken. Daarna voert onze aannemer nog kleine afrondende werkzaamheden uit.

Verkeershinder

Voor de aanleg van de haltes zijn tijdelijke verkeersmaatregelen nodig, zodat de aannemer de haltes veilig kan aanleggen in het doorgaande verkeer. Het werk kan voor beperkte verkeershinder zorgen.

Meer informatie

De locaties van de tijdelijke haltes in Zwolle zijn te zien op een kaart op de website www.zwolle.nl/bushaltes. Informatie over de nieuwe dienstregeling is te vinden op https://www.rrreis.nl/rrreis-met-ons-mee-vanaf-13-december.

Gerelateerde artikelen

Back to top button