EconomieNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Tijdelijke boorinstallatie IJssel in Oldenelerpark Zwolle Zuid

Zwolle – Aankomende week worden er ter hoogte van het Oldenelerpark in Zwolle Zuid grondboringen verricht onder de IJssel door. Deze ‘gestuurde boring’ moet een doorgang graven om een glasvezelkabel aan te leggen. Om de boringen te kunnen doen zijn de afgelopen week rijplaten aangebracht in het Oldenelerpark in Zwolle Zuid.

Foto’s: ©Nicola

Er wordt vanuit Apeldoorn een glasvezelkabel getrokken en daarvoor boort de aannemer een gericht gat onder de IJssel door naar de andere kant in Hattem. Het boorwerk staat gepland voor de week van 20 tot en met 25 augustus. Nadat het gat geboord is worden het buiswerk geplaatst en kabels en leidingen doorgetrokken. Naar verwachtingen zullen de werkzaamheden binnen 5 weken zijn afgerond.


Foto’s: ©Peter Denekamp


In eerste instantie zou de boring al in april van dit jaar uitgevoerd worden, maar omdat de ooievaarsnesten in het park bebroed werden moest het werk worden uitgesteld. Nu de ooievaars Zwolle weer hebben verlaten voor het verre Afrika is de gemeente Zwolle gestart met  de voorbereidingen.

De direct omwonenden worden met een brief geïnformeerd en ter plekke komt een bord waar melding wordt gemaakt van de werkzaamheden.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button