EconomieNieuws uit Zwolle

Tijdelijk stijging WW-uitkeringen in onderwijs en bouw in regio

Zwolle – Het aantal WW-uitkeringen in Overijssel blijft in augustus vrijwel gelijk aan dat van juli. In de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe nemen de WW-uitkeringen verder af, in Twente en Regio Zwolle is sprake van een lichte toename. Het gaat hier om een tijdelijke stijging vanuit het onderwijs en de uitzendsector door de vakantieperiode.

 

Stijging door bouwvak en aflopende onderwijscontracten voor de zomer

Eind augustus 2018 verstrekt UWV 7.988 WW-uitkeringen in Regio Zwolle. Ten opzichte van vorige maand is dit een toename van 0,6% (+50 uitkeringen). Dit betreft een tijdelijke stijging vanuit het onderwijs en van uitzendkrachten in de bouw vanwege de vakanties in de zomer. Tijdelijke contracten in het onderwijs lopen vaak af voor de zomervakantie. De bouwvak zorgt voor een tijdelijke toename van de WW vanuit bouwberoepen.

Aantal WW-uitkeringen nu lager dan vorig jaar

Landelijk daalde het aantal WW-uitkeringen in deze maand licht, met 0,4%. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen zowel landelijk als in de regio lager. De daling in Regio Zwolle is 28,5%, oftewel 3.188 uitkeringen. Deze afname is groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-23,2%).

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button