Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

200 nieuwe woningen in Zwolle

Zwolle – DeltaWonen, Wise OG (vertegenwoordigd door Urban Innovators) en de gemeente Zwolle slaan de handen ineen voor nieuwbouw in de wijk Dieze. Aan de Ruusbroecstraat en aan de Geert Grootestraat worden oude bedrijfsgebouwen gesloopt. Op die plek bouwen de partijen vervolgens zo’n 200 woningen terug.

Sociale huur en middeldure huur, als koopwoningen

Dit worden zowel appartementen met sociale huur en middeldure huur, als koopwoningen. Ook komen er een aantal eengezinswoningen in de sociale huur. Op vrijdag 12 april ondertekenden de partijen een samenwerkingsovereenkomst. Daarmee gaat het project officieel van start.

Impuls

De woningnood in Nederland is hoog. Ook in Zwolle zijn veel mensen op zoek naar zowel betaalbare huur- als koopwoningen. Deze binnenstedelijke ontwikkeling met 200 nieuwe woningen zijn dan ook een mooie toevoeging aan een grote woonvraag. De partijen willen met de nieuwe woningen bijdragen aan een wijk waar het prettig wonen en leven is voor veel verschillende mensen. De komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de buurtbewoners: de partijen gaan met hen in gesprek over hun ideeën voor de nieuwe woningen en voor de wijk. De buurtbewoners worden hiervoor uitgenodigd.

De start van de bouw is naar verwachting in 2026.

Gerelateerde artikelen

Back to top button