Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Tiende editie van Ronald McDonald Rally brengt 42.500 euro op

Zwolle – “Ja, dit is het moment waar we allemaal op hebben gewacht, welkom!” Mooie eerste woorden voorafgaand aan de start van dit bijzondere evenement van Ronald McDonald Rally organisator Evert Leideman. Nadat vorig jaar het evenement op het laatste moment werd afgeblazen was vandaag het moment daar dat er weer gereden kom worden. En wat was het een geslaagde dag. Het weer zat mee. Een uitverkochte editie. De meest geweldige oldtimers aan de start en een prachtige route door Overijssel, Drenthe en Friesland. Editie 2021 is meer dan geslaagd. Ook voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle. De rally bracht dit jaar maar liefst €42.500,- bij elkaar. Na een lekkere croissant en verse jus verzorgt door McDonald’s bij Pouw aan de Lippestraat klonk om 9.01 uur het startschot van de tiende en feestelijke Ronald McDonald Rally. Aan de start verschenen maar liefst 85 ronkende auto’s…

Organisator Evert Leideman kijkt terug op een geslaagde en sportieve jubileum rally voor het goede doel met een geweldige opbrengst van €42.500,-. ‘Alles zat mee en we hebben genoten. Het was een prachtige route die uitgezet was. Eerst langs Zwartsluis, daarna naar Heerenveen, terug via Steenwijk naar Staphorst om vervolgens te eindigen voor de prijsuitreiking en een diner bij het Deltion College in Zwolle’. Ook manager Lianne Booijink van Ronald McDonald Huis Zwolle is blij: “Wat is dit weer heerlijk om mee te maken. We konden zó lang geen evenementen organiseren en dan nu deze geweldige dag. Ik ben trots en dankbaar dat wij dit met elkaar mogen doen. En met elkaar bedoel ik de deelnemers, de sponsoren, de helpende studenten, alle vrijwilligers en mensen die bezig zijn met de rally op wat voor manier dan ook.”

De Ronald McDonald Rally werd voor de tiende keer gereden en dit jaar was er een prachtige uitdagende route uitgezet door Overijssel, Drenthe en Friesland. Voor het eerst had je ook een app nodig om de rally goed te volbrengen. Bij Ausnutria in Heerenveen werd voor alle deelnemers een heerlijke lunch verzorgd door Stern Partyservice uit Zwolle. Na de lunch werd de route verder vervolgd richting Steenwijk naar Staphorst om zo weer terug te rijden naar het Deltion College in Zwolle. Hier was het tijd voor de borrel, een diner en de prijsuitreiking.

De eerste prijs voor sportklasse ging dit jaar naar Peter Dutman en Rutger Kwant. De eerste prijs van de tourklasse was voor Jan Nolles en Marijke Meilink. Na de prijsuitreiking was het tijd voor nóg een belangrijke uitreiking. De uitreiking van de cheque met de opbrengst van de dag. Sponsoren Pouw Automotive, Texaco, Campenaer Koffie en het Deltion College overhandigden de cheque aan Lianne Booijink, manager van Ronald McDonald Huis Zwolle en organisator van de Ronald McDonald Rally Evert Leideman. Leideman straalde: “Met deze topopbrengst kan Ronald McDonald Huis Zwolle er voor heel veel ouders en kinderen zijn. En daar doen wij het voor.”

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button