Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Tien schommels vormen een speelroute door binnenstad Zwolle

Startschot Zwolle Speelstad

Zwolle – Vanmiddag gaf wethouder Monique Schuttenbeld het startschot aan Zwolle Speelstad. Vanaf mei tot en met september 2021 kan iedereen naar hartenlust gaan schommelen. Er zijn maar liefst tien schommels opgehangen en nee, het is niet alleen voor kinderen.

In samenwerking met Zwolse ontwerpers en Zwolse (horeca)ondernemers vormen tien schommels aan bomen een speelroute door de binnenstad voor jong én oud. Wie heeft er nou als kind niet geschommeld? Het ultieme gevoel van vrijheid.

Iedere schommel is anders

Dit initiatief is onderdeel van 75 (+ 1) jaar vrijheid. Iedere schommel is anders en zorgt dus ook voor een andere beleving. De schommels nodigen mensen uit om naar buiten te gaan en van het groen in de stad te genieten.

Het idee van schommels aan bomen is gaan leven tijdens het festival Woest, waar het thema spelen (ook voor volwassenen) centraal stond. Het heeft meer draagvlak gekregen toen de vraag “Welke ideeën leven om het thema vrijheid vorm te geven?” is gesteld aan Zwolse ondernemers.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button