Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Tien oude telefooncellen vol met boeken worden geplaatst in Zwolse wijken

Zwolle – Studenten van de Deltion opleiding Werktuigbouwkunde en Media & Vormgeving hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan het realiseren van de eerste Boekenbox. Een project waarmee in totaal tien oude klassieke telefooncellen worden omgebouwd tot boekenboxen met echte boeken erin. Door het brengen en halen van boeken wordt het lezen hiermee gestimuleerd.

Vandaag opende wethouder Jan Brink op feestelijke wijze de eerste Boekenbox bij het Deltion College. De andere negen Boekenboxen worden later in het jaar geplaatst in verschillende wijken van Zwolle.

Voor dit initiatief heeft Deltion zich laten inspireren door haar Duitse partnerschool, Marcel Breuer Schule, in Berlijn. Ruim een jaar geleden zijn zij gestart met de Bücherboxen en is nu een succes.
Projectleider Herman Zwakenberg is enthousiast over het initiatief: “De Boekenbox is veel meer dan een collectie boeken. We leveren op deze wijze niet alleen een bijdrage aan het lezen van boeken op Deltion, maar ook in de stad Zwolle. Daarnaast is het een mooie kans voor onze studenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde en Media & Vormgeving om het geleerde in de praktijk te brengen.

“De Boekenbox is veel meer dan een collectie boeken. We leveren op deze wijze niet alleen een bijdrage aan het lezen van boeken op Deltion, maar ook in de stad Zwolle.”
Projectleider Herman Zwakenberg

Leuk en leerzaam

Ook derdejaars student Werktuigbouwkunde, Melvin Croezen is trots op het resultaat: “Het was erg leuk en leerzaam om de oude telefooncellen een nieuw doel te geven. Omdat elk Boekenbox zijn eigen design krijgt kunnen we samen met de studenten van de opleiding Media & Vormgeving ons creativiteit hierin kwijt. Daarnaast doen we natuurlijk volop praktijkervaring op met dit project. We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met de andere telefooncellen.”

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button