Life StyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Tien meter hoge glijbaan ‘pteranodon’ geopend bij Dinoland Zwolle

Nieuwe dino’s, een compleet watervliegtuig en nieuwe shows

Zwolle –  Dinoland Zwolle glijdt het nieuwe seizoen binnen: op dinsdag 4 april werd de nieuwe, metershoge hoge glijbaan geopend – uiteraard geheel in dino sfeer. De opening van de 40 meter lange glijbaan luidt ook de start in voor een unieke samenwerking tussen Dinoland en jeugdorganisatie Jantje Beton.

De nieuwe glijbaan van Dinoland staat geheel in het teken van de pteranodon, een vliegend reptiel die ongeveer 85 miljoen jaar geleden nog rondvloog. Dankzij de tien meter hoge, en 40 meter lange golvende glijbaan kunnen kinderen in Dinoland ervaren hoe het moet zijn geweest om de vlucht van een pteranodon mee te maken.Jantje Beton

Met de opening van de glijbaan start Dinoland Zwolle ook de samenwerking met speelorganisatie Jantje Beton. Door een speurtocht in het park op de juiste manier uit te voeren, krijgen kinderen meer informatie over die organisatie en over het belang van spelen. Voor Dinoland Zwolle een logische partner om mee samen te werken zegt directeur Martyn Besselsen. ,,Jantje Beton en wij hebben hetzelfde uitgangspunt, namelijk dat het gezond is én leuk om lekker buiten te spelen en te ravotten. Daar maken we graag plek voor in ons park.’’

Nieuwe dino’s, een compleet watervliegtuig en nieuwe shows

Dinoland Zwolle opende de deuren in 2016 en trekt jaarlijks ruim honderddertigduizend enthousiaste bezoekers. Het educatieve speelpark introduceert ieder seizoen nieuwe dinosoorten, ook dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe soorten te bewonderen. Levensecht, dus inclusief geluid en beweging! Naast nieuwe dinosaurussen biedt het park met ingang van dit jaar de bezoekers ook de mogelijkheid om zelf achter het stuur van een watervliegtuig te kruipen en zijn er in het theater ook weer nieuwe live shows te zien.

 

De nieuwe glijbaan van Dinoland Zwolle werd op dinsdag 4 april geopend door ruim honderd schoolkinderen van de Zwolse school De Kopakker die in het kader van de Nationale Buitenlesdag van Jantje Beton hun schooldag doorbrengen in het park.

Gerelateerde artikelen

Back to top button