EconomieNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Tielbeke en Cycloon zorgen voor minder vrachtverkeer in stad

Zwolle – Logistiek dienstverlener Tielbeke uit Lemelerveld heeft een succesvolle pilot achter de rug met de fietskoeriers van Cycloon uit Zwolle. Zendingen die geschikt zijn voor bezorging op de fiets geeft Tielbeke in de stad mee aan Cycloon.

Cycloon is het bezorgbedrijf met de opvallende rode kleding en fietsen. Deze samenwerking zorgt voor vermindering van vrachtverkeer in de stad en draagt bij aan het Zwolse beleid om fietsen in Zwolle veiliger, comfortabeler en sneller te maken.

“Bij Tielbeke zoeken we altijd naar nieuwe oplossingen om de goederen van onze klanten af te leveren,” zegt Robert Tielbeke, directeur van Tielbeke. “… en wij zijn de specialisten van de last mile,” voegt operationeel directeur Nick Vreeswijk van Cycloon er aan toe.

“Zo krijg je fossiele voertuigen de stad uit en maak je de stad leefbaarder. En hoe mooi is het dat wij bijdragen aan de duurzame doelen van een partij als Tielbeke én de gemeente Zwolle,” aldus Vreeswijk

Verantwoordelijk wethouder Dogger van de gemeente Zwolle is trots dat dit initiatief is genomen door twee transportbedrijven uit de regio Zwolle. “De gemeente Zwolle heeft de ambitie uitgesproken dat we volledig schone stadsdistributie willen in 2025. Dit willen we enerzijds halen met schonere voertuigen en anderzijds met minder vervoersbewegingen in de stad. De samenwerking tussen Tielbeke en Cycloon sluit daar perfect bij aan. Graag moedig ik andere partijen aan dit mooie voorbeeld te volgen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button