SportSurvivalrun

Thoriaan Thom van Cappellen Nederlands kampioen Survivalrun

Zwolle – Culturele hoofdstad Leeuwarden staat bekend als een survivalrun van formaat en maakt dit ongekend waar. Tijdens deze editie vond het Open Nederlands Kampioenschap Middenlange Survivalrun plaats. (ONK MSR) Om en vooral in de stad moesten de atleten talloze loodzware hindernissen overwinnen met de finish midden in hartje centrum. Thom van Cappellen van THOR Zwolle wist in deze titanenstrijd het goud te winnen met 30sec voorsprong op Kerst Wind en Ruben Dinkelman.

Het gevarieerde parcours van 12km ging over weilanden en door de straten van Leeuwarden. Veel atleten hadden moeite met de diverse combinatiehindernissen waarbij je verschillende hindernissen achter elkaar moet klimmen. De variatie kende geen einde. Lange apenhang, onder balken en muren door, korte stokjes touwtjes tot veel lianen en nog veel meer achter elkaar. In combinatie met een hoog hardlooptempo maakt juist die combinatie de sport Survivalrun uniek veelzijdig in zijn soort en spectaculair om te doen en om naar te kijken. De start was al bijzonder aangezien de startgroepen in zeecontainer moesten verzamelen om daarvanuit te starten. Frans Mussche uit Staphorst ging vanaf de start aan kop maar moest al snel de kop overgeven aan Thom van Cappellen. Frans Mussche moest uiteindelijk zelfs genoegen nemen met een 65e plaats.

Thom van Cappellen won de race omdat hij niet of nauwelijks foutjes maakte, het hardlooptempo heel hoog hield en gestaag door de hindernissen wist te klimmen. Hij hield hij aan het einde 30 seconden voorsprong over op Kerst Wind uit Oosterzee, de koploper in de Nationale competitie Lange Survivalrun. De derde plaats was voor regerend Nederlands kampioen Korte Survivalrun Ruben Dinkelman uit Lochem.
Voor THOR Zwolle weer een Nederlands kampioen erbij in een sport met erg veel concurrentie. Iedere Thoriaan was de organisatie van Survivalrun Leeuwarden zeer erkentelijk voor het uitdagende parcours dwars door de stad en met veel gevarieerde hindernissen met klimtechnieken die ook voortkomen uit Ninja warrior en Obstacle course Racing.

Gerelateerde artikelen

Back to top button