Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Thorbeckedebat met prof. Dr. Wim Voermans via livestream op vrijdag 28 mei 19.30 uur

Zwolle – In plaats van het dit jaar geannuleerde livedebat organiseert de Stichting Thorbecke Zwolle op vrijdag 28 mei aanstaande vanuit Academiehuis De Grote Kerk een online debat. Het thema van het debat is Macht en Tegenmacht. Prof. dr. Wim Voermans verzorgt hierover eerst een inleiding en daarna gaat hij onder leiding van Thorbeckekenner Jan Drentje in debat met lokale en regionale bestuurders en volksvertegenwoordigers.

Actueel thema

In de formatie staat inmiddels het thema macht en tegenmacht centraal. Een nieuw kabinet zou een nieuwe bestuurscultuur moeten vormgeven. Over dit thema publiceerde hoogleraar staatsrecht Wim Voermans recent een boek: Het land moet bestuurd worden. Machiavelli en de polder.

Debat

Na zijn inleiding gaat Voermans onder leiding van Thorbeckekenner Jan Drentje in debat met lokale en regionale bestuurders en volksvertegenwoordigers. Via de chatfunctie kan het publiek deelnemen aan het debat.

Meer informatie over de opzet en inhoud van de avond is te vinden op de website van de Stichting Thorbecke.

Stichting Thorbecke Zwolle

Het Thorbeckedebat is een initiatief van de Stichting Thorbecke Zwolle. Het wordt jaarlijks georganiseerd om burgers en overheid dichter bij elkaar te brengen en de kwaliteit van het openbaar bestuur te vergroten.

Aanmelding

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de volgende link: https://bit.ly/32GQecR. U ontvangt twee dagen voor het debat een link waarmee u vanaf 19:15 uur kunt inloggen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button