Nieuws uit ZwolleVoorpagina

THOR Zwolle presteert goed op NK korte Survivalrun Zeist

Zwolle – De ijzige zondag 18 maart stond in het teken van het Open Nederlands kampioenschap Korte Survivalrun in Zeist. Een wedstrijd waarbij de topatleten uit de Lange-, Midden-lange en Korte Survivalruncompetitie het tegen elkaar opnemen. Met een gevoelstemperatuur van ver beneden nul en een straffe wind maakte de omstandigheden extra moeilijk. Het 7,5 km lange parcours door de prachtige bossen van Zeist kende 30 hindernissen met aan het einde een paar zeer pittige lange combinatiehindernissen. Stijn Elferink won net als vorig jaar de titel en pakte Thoriaan Thom van Cappellen na een geweldige inhaalrace een mooie 6e plek.

De start moest iedereen met een touwt onder horden door, een stammetje doorzagen om vervolgens met het meegenomen touw een eigen hoge hindernis over te kunnen klimmen. Daarna was het vol gas de bossen in. Bij de mannen was het voorin een heftige strijd waarbij Stijn Elferink net als vorig jaar toch een gaatje wist te slaan op nummer 2 Jesse de Heer die heel kort werd gevolgd door Barend Westerveld. Vanuit de zesde startgroep werkte Thoriaan Thom van Cappellen zich beetje bij beetje naar voren om uiteindelijk zelfs nog als 6e te eindigen.

Winnaar Vrouwen

Bij de vrouwen was het voorin continue stuivertje wisselen tussen Bianca Rougoor en Lisan de Vries. Lisan nam in de laatste paar zware hindernissen de leiding over om als eerste over de finish te komen. Hiermee heeft Lisan met Survivalrun gewonnen wat ze kon winnen en legt ze de focus op het EK Obstacle Course Racing (OCR) in Denemarken. Derde werd Bo de Groot.

THOR was met een grote groep atleten naar Zeist afgereisd om de strijd met de hindernissen en de elementen aan te gaan. Dries Kelderman mistte op 40 seconden nét het podium in de sterk bezette klasse 40+. Maar met een 24e plaats overall mag hij tevreden terug naar Zwolle. Verder behaalden Thorianen Hugo-Martijn de Vries (32e), Job Wille (34e) en Jurrian van Dam (40e) een mooie klassering bij de top 50 van Nederland.
Naast het Nederlands kampioenschap nam de jeugd deel aan een reguliere competitierun. In de jongste categorie nam Thoriaan Gwen Kelderman de hoofdprijs mee terug naar Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button