KabelkrantKunst & CultuurLevensbeschouwingNieuws uit Zwolle

Thomas a Kempis ontmoeten op een zomeravond

Thema : Inspirerend spreken over de Navolging 

Zwolle – Het gaat de laatste tijd weer veel over hem, hier in Nederland, maar ook wereldwijd. Thomas a Kempis blijft onderwerp van gesprek, inspiratie, en bezinning.

De Thomas a Kempis Stichting heeft daarom voor deze zomer drie verschillende sprekers uit de samenleving uitgenodigd om een korte overweging uit te spreken tijdens de Zomeravondontmoetingen over het thema ; ’Inspirerend spreken over de Navolging’.

De avonden zijn op zaterdag 29 juni, 6 juli, en 13 juli. Elke avond begint om 20.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting, napraten, koffie en thee. Tevens is er de mogelijkheid om het Thomas a Kempis Museum te bezoeken.

Gedenksteen

De Zomeravondontmoetingen zijn bij de gedenksteen van Thomas a Kempis op de Agnietenberg ( zij ingang Begraafplaats Bergklooster), in de zomer noemt men deze plek ook wel de Groene Kathedraal.

De sprekers gaan vooral in op de vraag hoe het toch kan dat een boek uit Zwolle al eeuwenlang mensen inspireert en kan helpen in het leven. Ook in deze weken lopen er weer mensen uit bijvoorbeeld Argentinië, Nieuw Zeeland, Zuid Korea en Mexico door Zwolle. Ze komen naar Nederland, en specifiek naar Zwolle omdat ze zo zijn geraakt, en geïnspireerd, door het boek “ De Navolging van Christus “ van Thomas a Kempis.

Drie verschillende sprekers

Het thema inspirerend spreken over de Navolging wordt door drie hele verschillende sprekers uitgelicht. Op 29 juni komt Jacques Koekkoek, vertaler van vele werken van Thomas a Kempis. Muzikaal wordt deze avond begeleid door Rik Hasselman op gitaar en Jeroen van Dijk op cello.

De tweede avond op 6 juli komt pastoor Ton Huitink, van de Parochie Thomas a Kempis. Muzikale begeleiding door Jeroen van Dijk op cello en Maaike Gerritsen op viool.

Op 13 juli, de 3e avond van de zomeravond ontmoetingen komt Henk de Jong, PKN predikant, voorheen te Windesheim, en nauw verbonden met de Moderne Devotie en Thomas a Kempis. Deze avond wordt muzikaal begeleid door Maaike Gerritsen op viool.

Iedereen is van harte welkom op deze inspirerende avonden, op misschien wel de mooiste plek van Zwolle. Entree is gratis.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren