Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Thomas a Kempis College wint twee awards First Lego League finale

Zwolle – Het Thomas a Kmepis college (TAK) uit Zwolle sleepte zaterdagmiddag twee awards binnen tijdens de Benelux Finale van de First Lego Leaugue. De finales van deze techniek wedstrijd werden gehouden bij het Deltion College in Zwolle.

Het team van het TAK college haalde met haar zelfgebouwde robot de meeste punten op de wedstrijdtafel en kreeg daarvoor de ‘Heutink’ Robotprestatie Award. Daarnaast kregen ze van de TU Delft de Robotontwerp Award die staatvoor de robot met het meest bijzondere mechanische ontwerp.

Vanuit Zwolle deden er in totaal drie teams mee in de Benelux Finale. Deze teams waren afkomstig van het Thomas a Kempis College, het Gymnasium Celeanumn de st. Jenapleinschool uit Zwolle.

Over de FIRST® LEGO® League

De FIRST® LEGO® League is een wereldwijde wetenschap & technologiewedstrijd met drie onderdelen. De leerlingen moeten in teamverband een volledig autonome robot ontwerpen, bouwen en programmeren. Daarbij maken zij gebruik van het LEGO MINDSTORMS® systeem. Met deze robot voeren ze op een wedstrijdtafel missies uit tegen andere teams. Naast de robotwedstrijd wordt van de teams verwacht zat zij een projectonderzoek doen in het jaarlijks wisselende thema. Zij bedenken een oplossing voor een probleem waar wetenschappers vandaag de dag mee te maken hebben. Het derde onderdeel waar de teams op worden beoordeeld zijn de internationale core values die de FIRST® LEGO® League centraal stelt in het programma: o.a. focus op samen leren, sportiviteit voorop en ‘ontdekken is belangrijker dan winnen’. Door deze waarden te omarmen leren kinderen onder andere dat het helpen van een ander de basis is van teamwork.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button