Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Theater de Makkers maakt buurtfilm met meer dan 75 bewoners uit de Indische Buurt in Zwolle

Zwolle – Een hartverwarmende, feelgood kerstfilm over een eenzame burgemeester die besluit om kerst af te schaffen. De afgelopen maanden heeft Theater de Makkers uit Zwolle zich gevestigd in de Indische buurt in Zwolle om daar met, voor en door buurtbewoners een kerstfilm te maken. Meer dan 75 buurtbewoners hebben op verschillende manier hun bijdrage geleverd aan deze film. Bewoners konden meespelen of meehelpen achter de schermen. Dinsdagavond 18 februari ging de buurtfilm in première in Schouwburg Odeon.

In een stoet van meer dan 50 mensen kwamen de buurtbewoners vanaf de Indische Buurt naar Schouwburg Odeon gelopen, om samen de première van hun eigen film te bezoeken. Om 19.00 uur opende de deuren van de Dommerholtzaal in de schouwburg en vertelden makers Fieke van der Panne en Yuna Linda van Theater de Makkers het publiek hoe dit project tot stand is gekomen. Vervolgens keken de zo’n 220 bezoekers naar de buurtfilm Kerst Mist. Na afloop werd het succesvolle eindresultaat gevierd in de foyer van Schouwburg Odeon met bitterballen, kerstversiering en kerstmuziek.

Theater De Makkers

Theater De Makkers maakt voorstellingen, geeft workshops en organiseert diverse projecten. Je vindt ons binnen en buiten de theaters. In 2015 is Theater De Makkers opgericht door Fieke van der Panne en Yuna Linde. Twee jonge theatermakers gevestigd in Zwolle. Gesprekken, herinneringen en verhalen vormen de basis van de voorstellingen en projecten van Theater de Makkers. Voor de buurtfilm werd het team aangevuld met Seppe Ovink (camera en montage), Marie-Therese Maurits (productie), Rosalie Anne Niemeijer (set dresser) en Sophia Jonker (artistieke begeleiding).

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Travers Welzijn, Buurtcultuurfonds, Gemeente Zwolle, Hybride Productiehuis, Zwolse theaters, Wijkvereniging de Vlasakkers, Politie Zwolle, Wesley Wolters en Theater Gnaffel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button