BluesworldRadio

The Sidekicks in Bluesworld Café

Dinsdagavond live vanuit Hedon

Zwolle – “Een formidabele band die op internationaal niveau in de allerhoogste klasse kan meedoen”, “een heerlijke mix van blues, rock, pop en jazz” en “bewijst de band dat je voor de blues niet altijd in de Verenigde Staten hoeft te kijken”, deze recensies gaan over het album Blues and More Than Blues van – toen nog – Hans van Lier and the Sidekicks. Tegenwoordig heten ze simmpelweg The sidekicks, maar hun muziek is er zeker niet minder opgeworden. dinsdagavond is de band te bewonderen in de kleine zaal van Hedon. Daar wordt – zoals iedere 1ste dinsdag van de maand een aflevering opgenomen van Bluesworld Café.

Elke 1e dinsdag van de maand is er Bluesworld Café met een live-band. Het programma wordt live uitgezonden vanuit de kleine zaal van Hedon op Radio Focus. Om 20.00 uur start het programma met een kort interview en aansluitend is een spetterend optreden. Publiek is van harte welkom. Entree is gratis. Deze maand speelt The Sidekicks! Luister live mee op Radio Focus tussen 20 en 22 uur

The Sidekicks maken muziek geïnspireerd door verschillende muzikale grootheden en uiteenlopende muziekstromingen waaronder blues, rock, soul, pop en jazz. De nummers – grotendeels eigen werk – laten zich dan ook niet makkelijk in een hokje plaatsen. De typische ‘Sidekickssound’ ontstaat uit verschillende ‘muzikale ingrediënten’ die de bandleden afzonderlijk van elkaar in de loop der jaren hebben ‘opgepikt’ en meenemen naar hun thuisbasis Meulnhörn. In dit pittoreske stukje Groningen komt de muziek, natuur en vriendschap perfect samen.

Happy Song

Eind 2012 bracht de band –toen nog onder de naam Hans van Lier & the Sidekicks- de zeer succesvolle cd ‘Blues And More Than Blues ‘ uit, dat album haalde de Dutch CD Top 100. De prestaties van de band zijn niet onopgemerkt gebleven. De band maakte zijn opwachting bij veelbeluisterde programma’s als 3FM en NPO2 Muziekcafé, en verzorgde optredens op verschillende podia in Nederland en Duitsland. De single Happy Song werd zelfs als “redmiddel tegen de crisis’ aan de Tweede Kamer aangeboden en kreeg daardoor aandacht op de landelijke televisie (NOS Nieuwsuur).

Medio 2017 hebben The Sidekicks hun nieuwe cd ‘Texas of the North’ uitgebracht . Die naam is aan de plaat verbonden als ode aan Meulnhörn, het buurtschap bij Siddeburen waar de band zijn thuisbasis heeft. De nieuwe cd is opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio’s in Hilversum. Het album bevat 12 nummers, allemaal door de bandleden zelf gecomponeerd.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button