Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

The Flyers HS1 winnen van SV Zwolle HS1

Afgelopen zondag speelden de mannen van Zwolle tegen het eerste van The Flyers in Wijchen. Helaas was de lange reis naar Wijchen zonder veel resultaat, want de eindstand was 18-17 in het voordeel van the Flyers.

Uit eerdere resultaten (21-13 uit, 18-18 thuis) bleek dat het een lastige opgave zou worden om de heren uit Wijchen te verslaan, dus de heren gingen niet overmoedig de wedstrijd in.

The Flyers begon sterk en stonden al snel op een 2-0 voorsprong. Het eerste antwoord van Zwolle kwam in de vorm van Lesley Rigter. Zo bleef Wijchen een tijdje op een kleine voorsprong, maar aan het einde van de eerste helft liepen ze verder uit tot een ruststand van 12-7.

De boodschap in de rust was actiever verdedigen en elkaar helpen om de aanvallen van the Flyers te kunnen stoppen.

Na de rust begon Zwolle met frisse moed, maar het leek op een verlenging van de eerste helft. Vanaf de stand van 16-12 begonnen de heren in te lopen tot 16-15 door drie goals van Bart Kroeze. Het einde van de tweede helft werd heel spannend en zelfs coach Erwin van der Meij zorgde voor een goal! In de slotfase werd helaas een break niet benut en zo konden de Zwollenaren het niet gelijk maken.

Uiteindelijk werd de eindstand 18-17 en werden de handen geschud in de sporthal.

Doelpuntmakers

Bart Kroeze 8
Luuk Broers 3
Lesley Rigter 2
Robert ter Stege  1
Mark Brijan 1
Erwin van der Meij 1
Patrick Dania 1

De volgende tegenstander voor SV Zwolle is HHV Donar in Sporthal Zwolle Zuid op 8 februari 2015 om 15:20 uur. Van deze tegenstander won Zwolle eenmaal en verloor ook eenmaal, dus ook dit beloofd een spannende wedstrijd te worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button