Nieuws uit ZwolleVoorpagina

The Dublin House opent binnenkort de deuren mét waarschijnlijk kleinere neonletters

Zwolle – Wellicht zag je de opvallende neonletters al hangen aan het horecapand aan het Bethlehemkerkplein. Binnenkort opent The Dublin House zijn deuren. Voorheen werd er Guiness getapt bij Sally O’Briens, vanaf 9 juni zijn er meer dan tachtig verschillende soorten whisky te krijgen. Op Facebook werd er jolig gereageerd op de nieuwe neonletters door een Zwollenaar met ‘nieuwe kermis?’

Volgens een woordvoerder van Stichting Het Oversticht voldoen de letters niet aan het reclamebeleid en moeten ze hierom aangepast worden: ”Het is zonder vergunning aan de gevel opgehangen. De handhavers hadden dat aan ons doorgegeven. We hebben een historische binnenstad. Het is de bedoeling dat het er passend uitziet.”, aldus Stichting Het Oversticht.

Vernieuwd voorstel

De neonletters op de voorgevel zijn bijna 40 jaar oud. Volgens eigenaar Jan Briek zat er best wel wat werk in het verzamelen van de letters: ”We niet zo bezig geweest met de grootte van de letters, dat is natuurlijk niet zo handig. We hebben inmiddels een vernieuwd voorstel ingediend, tot die tijd kunnen de letters blijven hangen. Ik vind de letters wel geslaagd, het is een feestje, dat is ook wel wat we uit willen stralen. De letters zullen kleiner worden. De norm is veertig centimeter. Nu is de grootste letter 1 meter 20.”

Nieuwe energie

Op 9 juni zal het voorste gedeelte van The Dublin House worden geopend. Briek kijkt er naar uit: ”We zetten een mooie nieuwe plek neer in Zwolle. Dat geeft super veel nieuwe energie.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button