Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

The Beatles in Zwolle

Herman Brood Museum verwelkomt een fotocollectie van The Beatles

Zwolle – The Beatles in Zwolle. Natuurlijk niet als de bandformatie, maar als tentoonstelling bij het Herman Brood Museum. Vanaf zaterdag 5 juni, de dag dat alle musea weer open mogen, is de fotocollectie van de worldtour 1964-1966 van de wereldberoemde band te bewonderen.

Volgens Ivo de Lange, eigenaar van het Herman Brood Museum, is het museum helemaal klaar om open te gaan. “Na maanden dicht te zijn geweest, hebben we zat tijd gehad voor de voorbereidingen. In totaal kunnen acht mensen per keer de tentoonstelling bewonderen.”

De collectie
In het museum hangt een behoorlijke fotocollectie van het muzikale kwartet uit Liverpool. De Lange vertelt enthousiast hoe hij aan de foto’s is gekomen, “Ik was bevriend met Robert Whitaker, de huisfotograaf van The Beatles. Daardoor heb ik deze bijzondere collectie kunnen kopen. Het is heel bijzonder want in die tijd werkte je natuurlijk met fotorolletjes. Soms had je maar één kans om een goede foto te maken, dat is Robert Whitaker zeker gelukt!”

We staan met de Lange voor een foto, met daaromheen piepschuim en een paar peuken van The Beatles, “Dit is echt een bijzonder werk. Ik heb gewoon DNA van John, Paul, George en Ringo. Robert Whitaker kreeg echt alles voor elkaar bij de band, hij liet ze de gekste dingen doen.”

Foto: Lisanne Hop

De expositie is te zien tot en met 30 september en alleen te bewonderen op vrijdag, zaterdag en zondag.

Foto: Lisanne Hop

Gerelateerde artikelen

Back to top button