Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Testlocatie coronavirus in Zwolle is verhuisd naar Ceintuurbaan

Zwolle – Op woensdag 1 juli heeft de GGD IJsselland een nieuwe testlocatie op het coronavirus geopend aan de Ceintuurbaan 15 in Zwolle. Deze locatie komt in de plaats van de huidige locatie aan de Boerendanserdijk 41b. Dit betekent dat vanaf 1 juli alle testen op het coronavirus in Zwolle plaatsvinden aan de Ceintuurbaan. GGD IJsselland heeft dit in overleg met de gemeente Zwolle besloten nadat bleek dat er te weinig parkeerruimte is bij de huidige locatie aan de Boerendanserdijk 41b. De locatie aan de Ceintuurbaan beschikt over een eigen parkeerplaats waardoor er genoeg ruimte is voor bezoekers van de testlocatie om.

Sinds begin juni kan iedereen in Nederland met klachten die wijzen op het nieuwe coronavirus getest worden. Dit is bepaald door de landelijke overheid. Met de test kun je – als je klachten hebt – zien of je besmet bent met het coronavirus. GGD IJsselland heeft hiervoor vier testlocaties in de regio IJsselland ingericht: in Deventer, Ommen, Steenwijk en Zwolle. Door veel mensen te testen, kunnen ze zien of het coronavirus zich verspreidt en direct bron- en contactonderzoek doen bij een positieve test. Op deze manier kunnen ze het virus bestrijden. Er is nog geen test beschikbaar om te zien of je al besmet en ziek bent geweest.

Aanmelden voor een test

Heb je klachten die doen denken aan corona? Laat je dan testen op het coronavirus, zodat je weet waar je aan toe bent. Bel hiervoor met het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202. Als je besmet bent dan doet de GGD bron – en contactonderzoek. Ben je erg ziek? Bel dan 088 443 03 70. De GGD overlegd met je of we je beter thuis kunnen testen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button