FilmMagazine

‘Testament of Youth’ in première in Fraterhuis

Film ‘Testament of Youth’ in première in Fraterhuis op donderdag 11 juni om 19.45 uur.

Autobiografisch drama over de Britse schrijfster Vera Brittain en haar ervaringen tijdens de Eerste Wereldoorlog die het begin vormden van haar weg naar het pacifisme.

Prachtige verfilming van het autobiografische boek

Verhaal

1914 Vera Brittain (Alicia Vikander) is haar tijd vooruit als ze op 18-jarige leeftijd besluit om in Oxford Engelse literatuur te studeren. Haar vader stemt schoorvoetend in met zijn dochters droom en laat haar toelatingsexamen doen. Hoewel Vera niets moet weten van het huwelijk, valt ze als een blok voor Roland Leighton, een vriend van haar broer. Maar dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en vertrekken Vera’s broer en Roland naar het front. Vera beseft dat ze niet in Oxford kan toekijken en geeft zich op als verpleegster van gewonde soldaten. Haar zorgeloze leven verandert al snel in een onzeker bestaan, waarin ze levensbepalende keuzes moet maken. Het prachtig gefilmde ‘Testament of Youth’ is gebaseerd op Vera Brittains autobiografie uit 1933.

Vertoning

‘Testament of Youth’ gaat op donderdag 11 juni om 19.45 uur in première in het Fraterhuis en is daar tot en met woensdag 24 juni te zien. Het is verstandig om vooraf te reserveren op www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen op de website ook e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

Gerelateerde artikelen

Back to top button