CoronavirusKabelkrantNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Test- en thuisblijfregels voor kinderen 4 t/m 12 jaar veranderd

Zwolle / Den Haag – De test- en thuisblijfregels voor kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn veranderd. Basisschoolleerlingen blijven thuis en moeten getest worden bij klachten. Dus ook bij milde klachten. Je maakt als ouder of verzorger de testafspraak. Dat meldt de Rijksoverheid.

Kinderen die naar de basisschool gaan moeten thuisblijven en zich laten testen bij klachten. Dus zowel met milde klachten (loopneus, verkoudheid, niezen en keelpijn) als met zware klachten (veel hoesten, koorts of benauwdheid). Kinderen die af en toe hoesten, en kinderen die astma, hooikoorts of chronische luchtwegklachten hebben, hoeven niet getest te worden als ze geen andere klachten hebben. Huisgenoten blijven ook thuis als het kind naast milde klachten last heeft van koorts of benauwdheid.

Laat de ouder het kind niet testen? Dan mag het pas weer naar de kinderopvang of school als het 24 uur volledig klachtenvrij is. Huisgenoten mogen dan ook uit quarantaine. Blijven de milde klachten aanhouden? Dan mag het kind na 7 dagen thuisblijven ook weer naar school of opvang.

Kinderen vanaf 4 jaar moeten ook thuisblijven en getest worden als zij nauw contact hebben gehad met iemand met corona.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button