Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Terug van weggeweest: het Stadsfestival

Zwolle – In het eerste weekend van september keert het Stadsfestival terug naar de binnenstad van Zwolle. Een samenwerking tussen culturele organisaties Museum de Fundatie, Zwolse theaters, Hedon, Het Academiehuis, Stadkamer, ANNO en Fraterhuis vindt haar uiting in een divers programma van muziek, theater, kunst en dans. Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september vinden er diverse voorstellingen plaats op o.a. het Grote Kerkplein, de Blijmarkt en het Nijkerkbolwerk in Zwolle. In het verleden waren onder andere Frank Boeijen en Herman van Veen headliners.

Na een jaar afwezigheid zijn we ontzettend blij dat we deze zomer een nieuw cultureel seizoen collectief met onze culturele partners kunnen aftrappen met het Stadsfestival”, aldus Rob Zuidema, directeur van Zwolse theaters. “We hebben fantastische reacties mogen ontvangen op de editie van 2019. Nu de vooruitzichten op het najaar steeds rooskleuriger zijn en er meer en meer maatregelen kunnen worden losgelaten, zitten we vol goede hoop hier iets heel moois van te kunnen maken.”

De samenwerking tussen de culturele organisaties komt o.a. tot uiting in diverse routes door de binnenstad waar bezoekers langs verschillende voorstellingen en panden worden geleid; een muziekprogramma in Nijkerkbolwerk; pop-up voorstellingen bij het festivalhart op het Grote Kerkplein; voorstellingen in Odeon en de opening van de nieuwe tentoonstellingen van Museum de Fundatie. Om de drempel voor bezoekers zo laat mogelijk te houden om iets nieuws te proberen is er een goede mix tussen gratis programma en kaartverkooop. Gezelligheid staat centraal dankzij de samenwerking met de HESZ en uiteenlopende foodtrucks op het terrein.

“Het unieke karakter van het Stadsfestival moedigt bezoekers aan om nieuwsgierig te zijn naar kunstvormen buiten hun eigen comfortzone. Zo zien we muziekliefhebbers terug bij dansvoorstellingen en tentoonstellingen en vice versa.” vult Ralph Keuning aan, directeur van Museum de Fundatie.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button