Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Terug naar toen op stadsdienst Zwolle

Zwolle – op zaterdag 29 oktober aanstaande worden er op de stadsdienst van Zwolle voor één keer historische bussen ingezet. De inzet wordt georganiseerd door busmuseum Stichting Standaard Streekbussen in samenwerking met Syntus.

Dit jaar is het precies vijftig jaar geleden dat de eerste standaard stadsbus op de weg verscheen. In vele steden in Nederland waren deze typisch Hollandse bussen vanaf de jaren zestig tot het begin van deze eeuw een vertrouwd gezicht. Ook in Zwolle reden deze bussen jarenlang hun rondjes. Omdat het dit jaar vijftig jaar geleden is, keren twee van deze bussen nog één keer terug op de stadsdienst van Zwolle.

De oldtimers zullen ongeveer ieder half uur als aanvulling op de gewone stadsbussen rijden op de lijnen 1 Stadshagen en 2 Holtenbroek. Van 10.00 uur tot 18.00 uur kan iedereen meerijden met deze historische voertuigen.

Een ritje maken kan tegen het normale ov-tarief. In de bussen kan met de ov-chipkaart betaald worden. Ook kunnen in de bussen losse kaartjes worden gekocht.

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Standaard Streekbussen www.sssbus.nl.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button