CoronavirusEconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Terrassen open van 06.00 tot 20.00 uur mits dalende lijn ic- en ziekenhuisopnames

Zwolle / Den Haag – Het kabinet neemt de tweede stap in het openingsplan. Dit betekent dat vanaf 19 mei de buitenterrassen langer open mogen. De nieuwe tijden worden vanaf volgende week woensdag van 06.00 ’s ochtend tot 20.00 uur ’s avonds. Er is wel een voorwaarde: het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames moet op maandag 17 mei verder zijn gedaald.

In de eerste stap in het openingsplan gingen terrassen al open van 12.00 tot 18.00 uur. Deze tijden zijn nu verruimd. Alle voorwaarden blijven gelden. Zoals maximaal 50 personen op een terras en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden. Terrassen bij sportlocaties mogen ook weer open. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen.

ic- en ziekenhuisopnames

Of het allemaal echt doorgaat is dus nog wel afhankelijk van het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames. Deze moet op maandag 17 mei verder zijn gedaald. Dit betekent dat er dan een afname moet zijn van ongeveer 20 procent ten opzichte van de piek eind april. Als dit niet het geval is, wordt de pauzeknop ingedrukt. De tweede stap wordt dan uitgesteld.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button