Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Terrassen in binnenstad hoeven niet elke dag opgeruimd

Zwolle – Horecaondernemers in de Zwolse binnenstad hoeven voortaan niet meer iedere avond hun terrasmeubilair op te ruimen. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wens van ondernemers.

Op dit moment is de regel nog dat terrassen na sluitingstijd uit de openbare ruimte verwijderd moeten zijn. Veel horeca ondernemers vinden deze regel bezwaarlijk en in de praktijk blijven veel terrassen daarom nu al buiten staan. Het dagelijks opruimen kost veel tijd en opslagruimte.

Burgemeester en wethouders laten in antwoord op mondelinge vragen van de gemeenteraad weten dat de terrassen buiten mogen blijven staan. Ze gaan er daarbij wel van uit dat ondernemers die hun spullen buiten laten staan zelf het terras schoonhouden.

De opruimplicht blijft wel bestaan voor de terrassen op het marktterrein van de Grote Markt, Melkmarkt en Grote Kerkplein op de marktdagen (vrijdag en zaterdag). Daarnaast blijven de veiligheidsregels van toepassing en mogen de terrassen de doorgang van de hulpdiensten niet belemmeren.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button