Voorpagina

Tennisbond lanceert Tennis Credits in Zwolle: een tegoed om vrij te tennissen

Zwolle – De KNLTB heeft vandaag een nieuw product gelanceerd; Tennis Credits. Dit is een tegoed waarmee vijf of tien keer vrij getennist kan worden bij een KNLTB-tennisvereniging in de regio Zwolle. Tennis Credits start vooralsnog als test (pilot) in de regio’s Amersfoort, Dordrecht en Zwolle.

Deelnemende verenigingen in Zwolle zijn: Z.T.C. De Pelikaan, T.C. Ittersum, Z.L.T.B., T.V. PAF en T.V.Z. 750. Tennissers en oud-spelers in de regio Zwolle die (weer) eens bij een KNLTB-vereniging willen tennissen, kunnen dat nu op een laagdrempelige manier bij deze verenigingen doen.

Tennis Credits

Tennis Credits is een tegoed voor vijf of tien keer vrij tennissen bij de deelnemende tennisverenigingen in de regio Zwolle. De gebruiker kan er voor kiezen om alle credits bij één vereniging in te zetten, maar het is ook mogelijk alle deelnemende verenigingen in de regio uit te proberen. Het tegoed kost €35 voor vijf keer spelen (half jaar geldig) of €55 voor tien keer spelen (1 jaar geldig). Mensen die Tennis Credits aanschaffen, krijgen een tijdelijke pas waarmee ze via het digitale KNLTB-afhangbord op de vereniging een baan kunnen afhangen.

Tennis Credits tegoed kan worden besteld via www.knltb.nl/tenniscredits.

Behoefte aan nieuwe tennisvormen

De wensen en behoeften van tennissers veranderen. Om hier op in te spelen ontwikkelt de KNLTB diverse nieuwe tennisvormen, gericht op specifieke doelgroepen. Uit meerdere onderzoeken kwam de behoefte aan Tennis Credits helder naar voren. Segment marketeer van de KNLTB Annemarie Schomaker licht toe: “We hebben oud-leden bevraagd, het Ledenpanel is ondervraagd en er zijn veel gesprekken gevoerd met verenigingen om het product Tennis Credits verder aan te scherpen. Dit was voor de KNLTB een belangrijke aanleiding om een passend product te ontwikkelen en toe te werken naar een pilot.”

Doelgroepen

Tennis Credits is met name ontwikkeld voor oud-leden van de KNLTB die geheel vrijblijvend opnieuw tennis willen uitproberen en het plezier van tennis opnieuw willen ervaren, zonder direct vast te zitten aan een lidmaatschap. Ook zijn er in Nederland ongeveer 350.000 vrije tennissers, die niet aangesloten zijn bij een KNLTB-tennisvereniging. Deze groep tennissers kan met Tennis Credits uitproberen hoe het is om bij een KNLTB vereniging te spelen. Daarnaast zoekt de tennisbond contact met bedrijven in de buurt van de deelnemende verenigingen.

De pilot loopt een jaar. Tussendoor en na afloop gaat de KNLTB samen met de deelnemende verenigingen de pilot evalueren en bepalen of Tennis Credits ook landelijk wordt uitgerold.

Gerelateerde artikelen

Back to top button