EconomieNieuws uit Zwolle

Tekort in de zorg biedt kans aan werkzoekenden Zwolle

Zwolle – In Overijssel dalen de WW-uitkeringen in februari.Steeds meer werkgevers in de zorg hebben moeite om hun vacatures te vervullen maar deze tekorten bieden ook kansen voor werkzoekenden.

WW-uitkeringen in Regio Zwolle nemen af

Eind februari 2019 verstrekt UWV 7.796 WW-uitkeringen in Regio Zwolle. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 1,4% (-110 uitkeringen). Dat is minder dan de landelijke daling van 2,0%. Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Regio Zwolle is 22,2%, oftewel 2.221 uitkeringen. Deze afname is groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-17,0%).

Tekorten in de zorg biedt kansen

De afgelopen jaren groeiden de banen in de zorg.Werkzoekenden kunnen profiteren van goede kansen op werk in de beroepen in de zorg. Ook voor beroepen tot mbo-niveau 3 nemen de kansen toe. Zorginstellingen werken samen met UWV, gemeenten en andere partijen om werkzoekenden te werven en te scholen voor de zorg.

Zo is er het leer-werktraject in Regio Zwolle voor verzorgende IG en medewerker maatschappelijk zorg. Dit leer-werktraject geeft mensen vanuit een uitkeringssituatie de kans zich te laten omscholen naar een baan in de zorg. Nieuwe medewerkers volgen een opleiding van twee jaar en krijgen bij een werkgever een leer-arbeidsovereenkomst aangeboden. Als mensen de opleiding met een diploma afronden, hebben ze zicht op een vaste aanstelling.

© UWV – Factsheet arbeidsmarkt zorg

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button