Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

TEDxStadkamer biedt inspiratie vanuit persoonlijke verhalen en ervaringen

Zwolle – “In Zwolle moet een plek zijn voor innovatie en inspirerende sprekers.” Dat vindt Gerard Jan Mijnheer van evenementenbureau Gevenementen uit Zwolle. Samen met de Stadkamer heeft hij daarom donderdag de eerste TEDxStadkamer georganiseerd. Vijf inspirerende sprekers vertellen tijdens het evenement in persoonlijke verhalen over hun ervaringen met het thema ‘Onderwijs en vernieuwing’.

“Zwolle wil graag de vierde economie van Nederland zijn. Het is daarom belangrijk dat er een plek in Zwolle is voor hoogopgeleiden die graag geïnspireerd willen worden”, aldus Mijnheer. Dat resulteerde uiteindelijk in het pilotproject TEDxStadkamer.

Interview met TEDxStadkamer oprganisator Gerard Jan Mijnheer

De eerste editie gaat over onderwijs en vernieuwing in het onderwijs. Mijnheer wil een podium geboden aan de onderwijsstad Zwolle. “Zo kan het onderwijs laten zien waar ze mee bezig zijn en tegelijkertijd daarin anderen inspireren”, zo vertelt de organisator.

Eén van de sprekers is Karien Dommerholt. Ze neemt het publiek mee op reis door ‘Onderwijs-vernieuwland’. “It takes a village to raise a child, maar waar vind ik de village die bij mijn kinderen past?”.

Interview met TEDxStadkamer spreker Karien Dommerholt

De eerste editie van de TEDxStadkamer is een pilot. Maar de ambitie is er zeker om meerdere TEDx events in de Stadkamer te gaan organiseren. “We willen heel veel mooie thema’s gaan behandelen!”, besluit Mijnheer. TEDxStadkamer wordt mede mogelijk gemaakt door Hogeschool Windesheim.

Ken je de beroemde TED-talks? Je weet wel, die filmpjes van inspirerende talks van bekende sprekers tijdens grote TED-events. Vanuit de gedachte “ideas worth spreading” maakt TEDx het mogelijk een TED-achtig evenement te organiseren voor een lokale doelgroep. Deze lokale evenementen heten TEDx, waarbij de x betekent dat het event onafhankelijk van TED georganiseerd is. De TED Conference ondersteunt deze evenementen met diverse handleidingen en richtlijnen. TEDxStadkamer wordt onafhankelijk van TED georganiseerd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button