112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Technische recherche onderzoekt brand bij De Morgenster in Westenholte

Zwolle – De basisschool De Morgenster in Westenholte blijft in ieder geval vandaag en morgen gesloten. Reden is de grote schade die een felle brand zondag heeft aangericht.

Om kwart voor zeven gisteravond brak er brand uit bij de hoofdingang van het schoolgebouw. De volledige entree en twee lokalen brandden totaal uit. Ook ontstond er enorme veel rookontwikkeling. De brandweer wist binnen een half uur tijd de vlammen te doven waardoor verdere schade aan het gebouw kon worden voorkomen.

Vandaag doet de technische recherche van de politie onderzoek naar de oorzaak van de brand. Op dit moment gaat de politie uit van brandstichting. Agenten hebben omstanders gehoord en medewerkers van de forensische opsporing hebben sporenonderzoek verricht. Eventuele getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via 0800-7000.

Voor de huisvesting van de schoolkinderen wordt naar een oplossing gezocht, ondermeer in nabijgelegen scholen. Vooralsnog zijn de kinderen thuis. ‘Eerst schrikken natuurlijk, maar een paar minuten later liepen ze door de regenplassen te springen…’, aldus een ouder op Facebook

Net even wezen kijken bij de basisschool van onze jongens, De Morgenster.De Morgenster die normaal altijd bruist van…

Posted by Arjan Van Der Scheer on Monday, February 8, 2016

Gerelateerde artikelen

Back to top button