EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Technisch dienstverlener ITBB realiseert nieuwe prefab fabriek op Hessenpoort

100 fulltime arbeidsplaatsen

Zwolle – Op de Hessenpoort in Zwolle wordt sinds vier week gebouwd aan een prefab fabriek. Het gaat om een nieuwe vestiging van de technische dienstverlener de ITBB Group B.V. dat al vestigingen heeft in Heerenveen en Groningen.

De nieuwe fabriek aan de Holsteinstraat gaat prefab installaties maken voor  grote bouwers in Nederland, woningbouwcoöperaties, vastgoed ontwikkelaars maar ook zorgaanbieders die woonzorgcombinaties bouwen. Zwolle gaat zich toeleggen op technische installaties in “bouwstenen” voor seriematige woningbouw zoals riolering, waterleidingen, luchtkanalen en bijvoorbeeld opwekking sets.

ITBB gaat zo’n 2.500 woning installaties per jaar realiseren. Dat is meer dan een verdubbeling. In voorgaande jaren realiseerde het bedrijf circa 1.200 woninginstallaties per jaar.

100 fulltime arbeidsplaatsen

ITBB verwacht met deze uitbreiding in Zwolle, de komende 2 jaar te groeien met meer dan 100 fulltime
arbeidsplaatsen naar totaal 300 fulltime medewerkers. Het gaat om kantoorpersoneel, medewerkers in de fabriek en mensen in de uitvoering op projectlocaties. ITBB realiseerde in 2019 een omzet van 40 miljoen euro en verwacht door deze uitbreiding de komende jaren te groeien naar circa 55-60 miljoen euro per jaar.

Het nieuwe bedrijfspand zal volgens planning november 2020 worden opgeleverd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button