Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Team NXTgen van JenaXL wint Gracious Professionalism Award

Zwolle – Team NXTgen, het First Lego League (FLL) team van JenaXL, heeft het City Shaper- seizoen afgesloten met de Gracious Professionalism Award op de Beneluxfinale in Breda. Met deze prijs heeft het team laten zien dat elk teamlid gewaardeerd wordt om zijn inbreng, respect heeft voor elkaar en andere teams en de gedachte van een vriendschappelijke competitie eert door hulp te bieden aan andere teams.

First Lego League

FLL-teams zijn dit jaar op zoek gegaan naar manieren om een betere wereld te bouwen. Meer dan 323.500 kinderen, van 9 tot 15 jaar uit meer dan 95 verschillende landen zijn de uitdaging aangegaan in de FLL-City Shaper Challenge 2019/2020. Ook team NXTgen onderzocht manieren om een gemeenschap te creëren die beter is gebouwd door het samen te doen. Hiervoor heeft het team onderzoek gedaan naar de hoeveelheid verkeersborden. Om de veiligheid op de wegen te vergroten bedachten de leerlingen een systeem waarbij een geprogrammeerde Arduino vanuit lantaarnpalen een unieke code verstuurt naar een mobiele telefoon in de auto. Op het scherm van de telefoon is dan het verkeersbord te zien. Naast het uitwerken en presenteren het Arduino Trafic Sign System heeft het team een volledig autonome Lego-robot ontworpen, geprogrammeerd en gebouwd. Met deze robot zijn tijdens de Beneluxfinale vier wedstrijden gespeeld op een wedstrijdtafel.

Award

Bij de verschillende juryrondes hebben de leerlingen het project, de robot en het ontwerpproces gepresenteerd en vertelden ze over de manier waarop het team werkt aan de First Lego League. Het werken in een team waarbij de ouderejaars nieuwe teamleden leert programmeren, problemen oplossen en presenteren werd door de jury gewaardeerd met de Gracious Professionalism Award.

Gerelateerde artikelen

Back to top button