Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video – Jong PEC Zwolle blijft met lege handen staan

Verslaggever: Evert Jan Pasman

Zwolle – Jong PEC Zwolle heeft maandagavond de finale van het bekertoernooi met 1-3 verloren. In eigen huis bleken de Leeuwarders ondanks een aantal grote mogelijkheden van Zwolse kant, vele malen effectiever. Dat was een domper voor de Zwolse ploeg van trainer/coach Albert van der Haar, na het mislopen van de titel vorige week.

De eerste kans was voor Erik Israelsson die een voortreffelijke voorzet van Rogier Benschop bijna tot doelpunt promoveerde. Keeper Pieter Bos had een sierlijke redding in huis en voorkwam de vroege Zwolse voorsprong. Het lukte de tegenstander uit Friesland wél om de eerste kans in een doelpunt om te zetten. Aanvoerder Noureddine Boutzamar klopte Mike Hauptmeijer, nadat de speler oog in oog met de keeper kwam te staan. Daarna was Hauptmeijer tweemaal de redder in nood bij Jong PEC Zwolle. Schoten van Rutger Etten en Danny van Haaren werden op bijzonder fraaie wijze gekeerd. Fraai was ook de redding van Bos aan de overkant op een schot van Jochem van Putten. De bal leek richting bovenhoek te gaan, maar de sluitpost kreeg er nog net een handje tegenaan.

Na een goed half uur spelen kwamen de gasten uit de Friese hoofdstad op een 0-2 voorsprong. Furdjel Narsingh werd de diepte ingestuurd en wist op zijn snelheid de defensie van Zwolle het nakijken te geven. Hauptmeijer werd vakkundig uitgekapt, waarna de voormalig Zwolle-speler de bal voor het intikken had. Pim ten Have (kopbal) en Israelsson (schot uit de draai) wisten vlak voor rust de voorsprong niet tot één doelpunt verschil terug te brengen.

Na rust probeerde Zwolle snel de aansluitingstreffer te forceren. Al snel kreeg Piotr Parzyszek een kans; zijn schot eindigde recht in de handen van Bos. Een halve minuut later kreeg Bas van Wijnen een nog veel grotere mogelijkheid. Na een prima combinatie met Steijn van Ark kon de aanvaller de hoek uitkiezen, maar wat volgde was een harde en onzorgvuldige poeier naast. Nadat Hauptmeijer nog eens een tegenaanval onschadelijk maakte, viel een goed kwartier voor tijd dan toch de 1-2. Rogier Benschop was het eindstation van een mooie aanval en blies de wedstrijd daarmee nieuw leven in. Parzyszek was met een schotje gelijk in de buurt van de 2-2, maar de grootste kans viel aan de overkant te noteren, toen Jong PEC Zwolle meer risico nam en het achterin bijna mis ging. Niet voor de eerste keer voorkwam Hauptmeijer een tegengoal. Toch kreeg de keeper de 1-3 nog tegen. Nadat Zwolle in de blessuretijd een corner versierde en de doelman mee naar voren was, scoorde invaller Yordi Schols de derde treffer voor de gasten. Daarna was het ook gelijk gedaan.

Jong PEC Zwolle – Jong SC Cambuur: 1-3 (0-2).