Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

TattooAge: de tatoeage en het verhaal van 25 ouderen

Zwolle – Donderdagmiddag werd op de externe muur van Museum de Fundatie in het Deltion College de expositie ‘TattooAge, nooit te oud’ geopend.

Ouderen met tatoeages

Voor deze expositie fotografeerde Marion Duimel van GetOud 25 ouderen met een of meer tatoeages. Tatoeages die gezet zijn vanuit een cultuur, door een gedane belofte aan een kleindochter, maar bijvoorbeeld ook die symbool staan voor liefdes, de dood en omgaan met een ziekte.

Verhalen achter de foto’s

Met collega Ingrid Meijering en schrijfster Marjan Berk werden de verhalen achter de foto’s opgeschreven. De foto’s en verhalen zijn niet alleen te zien in de expositie, er is ook een boek over geschreven. Ieder verhaal bevat wel een levenservaring of levensles, daarom is er ook lesmateriaal van gemaakt. Studenten gaan door de verhalen met elkaar in discussie over onderwerpen als trouw zijn, je houden aan regels en gewoontes, omgaan met verlies, ergens bij horen en natuurlijk over ouder worden.

GetOud GetOud zet zich in voor een positieve beeldvorming over ouderen en ouderdom, legt verbindingen tussen ouderen en jongeren en bevordert het welzijn van ouderen. Dit doet zij op vele manieren. Van fotografie en film tot het doen van (wetenschappelijk) onderzoek tot en met het uitvoeren van gemeentelijk ouderenbeleid.
GetOud

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button