Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Syrische kok bereidt maaltijd voor burgemeester en wethouders

Zwolle – Zelf at hij niet mee maar hij was er wel bijzonder trots op. Kok Ghassa uit Syrië heeft twee dagen lang in de keuken gestaan om een feestmaal op tafel te zetten voor de burgemeester en wethouders van Zwolle.

Voordat er gegeten kon worden moest het voltallige college nog wel een inburgeringsles volgen. Nelleke Vedelaar, wethouder Sociale Zaken deed ook mee: “Ik vind het zo ontzettend knap wat die mensen hier laten zien. Er was een hele oude man die een garagebedrijf in Syrië had. Hij heeft altijd met zijn handen gewerkt. Hier in Nederland heeft hij leren lezen en schrijven. Iets wat hij daar nog nooit had gedaan”.

Naast het bezoek aan Vluchtelingenwerk was het college ook te gast bij onder andere de Zwolse Mediafabriek, Kidscourt SVI, Gezondheidshuis Stadshagen, LEFF en het Openluchtbad.

Vandaag is de laatste dag van deze tweedaagse van de verbinding. In totaal legt het college 20 bezoeken af. Hiermee wordt ze geïnformeerd over het reilen en zeilen in de stad bij en door ondernemers, instellingen, verenigingen en scholen.

 

27398765024_846f280bbc_z

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button