Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapTV KortVoorpagina

Syntus zet extra ‘XXL bussen’ in voor Deltionlijn 9

Vanaf 11 december gaan de CapaCity-bussen ook rijden op lijn 8 (richting Zwolle Stadion en Landstede) en deels op lijn 7 (richting Isala en Landstede).

Zwolle – Met ingang van 4 september zet Syntus Overijssel in samenwerking met de provincie Overijssel in Zwolle zes extra grote gelede bussen in. Deze 21-meter CapaCity-bussen worden in eerste instantie ingezet op de drukke lijn 9 naar het Deltion College in Zwolle. De CapaCity-bus heeft een capaciteit voor bijna 200 personen.

Marleen van Waadenoijen, concessiemanager Midden-Overijssel bij Syntus:

“De nieuwe bussen moeten leiden tot een betere doorstroming in het aantal reizigers en een verbetering van de veiligheid van de reizigers op het station.”

Vanaf 11 december gaan de CapaCity-bussen ook rijden op lijn 8 (richting Zwolle Stadion en Landstede) en deels op lijn 7 (richting Isala en Landstede). In opdracht van de provincie Overijssel verzorgt Syntus het busvervoer in West-Overijssel en vanaf december de treintrajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen.

Lijn 9 richting het Deltion College in Zwolle is één van de drukste buslijnen in Overijssel. Per dag maken er rond de 5.000 passagiers gebruik van deze lijn, waaronder voornamelijk studenten. Een aantal dat naar verwachting verder zal toenemen door een groei van het aantal studenten op het Deltion. Marleen van Waadenoijen: “Deze studenten komen vaak in grote groepen tegelijk aan op het station en reizen met de bus verder naar school. Dit zorgt voor een enorme piekbelasting op bepaalde momenten van de dag.”

Halte voor Deltionlijnen aan overzijde stationsplein Zwolle blijft

Eerder werd in april al besloten dat de tijdelijke bushalte aan de overzijde van het Stationsplein in Zwolle voor de Deltionlijnen 9 en 609 blijft tot aan de opening van het gloednieuwe busstation aan de zuidkant van station Zwolle. “De studenten hebben bij deze halte meer ruimte, we kunnen grotere bussen inzetten en de frequentie kan omhoog,” aldus Marleen van Waadenoijen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button