LevensbeschouwingNieuws uit Zwolle

Synagoge viert 120-jarig bestaan met concert

Zwolle – Zondag werd in de Zwolse synagoge een concert gegeven ter gelegenheid van het 120-jarig bestaan van het gebouw. Het Amsterdams Synagogaal koor en solist Sacha van Ravenswade zongen een keur uit de liturgische liederen.

Het publiek bestond uit leden van de Joodse Gemeente, donateurs van de synagoge en vrijwilligers die betrokken zijn bij de instandhouding van het gebouw. Opperrabbijn Jacobs roemde de unieke samenwerking tussen alle betrokkenen, Joods en niet-Joods, die al ruim dertig jaar zorgt voor een goed beheer van het gebouw en vele activiteiten daarbinnen. “Na bijna drie eeuwen is er ondanks de moord op zes miljoen Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog nog steeds sprake van Joods leven in Zwolle en omgeving,” aldus de opperrabijn.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button