KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Symphonica Stadshagen: senioren gaan dansend en zingend de zomer in

Zwolle – Bastiaan Roeters, producent en initiatiefnemer van Symphonica Stadshagen, miste verbinding en cultuur in de Zwolse wijk Stadshagen. Daarom ondernam hij actie en vond zaterdag 25 juni een nieuw evenement plaats: Symphonica Stadshagen. Voor en door inwoners van Stadshagen.

De wijk Stadshagen telt 27.000 inwoners. Toch zag Roeters weinig mogelijkheden om mensen te ontmoeten. Hij vertelt: “Oorspronkelijk kom ik uit Groningen. Toen ik in Zwolle kwam wonen, kende ik niemand. Ik miste verbinding.” Het idee ontstond om iets te gaan organiseren. Roeters vertelt verder: “We willen mensen met elkaar in verbinding brengen, de toevallige ontmoeting stimuleren. Daarnaast willen we een bijdrage leveren aan het culturele aanbod van Stadshagen. Het evenement moest voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor senioren.”

Meezingen met muziek van vroeger

En zo ging het, afgelopen zaterdag, tijdens Symphonica Stadshagen. Een dag vol met muziek, theater, workshops en gezelligheid. Roeters: “Wij hebben ervoor gezorgd dat senioren konden genieten van het evenement. Onder andere doordat het al in de middag begon. We hadden een mooi programma, met een orkest uit de wijk en een popkoor. Extra leuk voor senioren was het damestrio De Motten. De Motten is een muziekgroep bestaande uit drie dames die muziek van vroeger zingen, zoals nummers van Annie M.G. Schmidt, The Andrew Sisters, Wim Sonneveld en Dorus. Hier geven ze een eigen draai aan door de nummers driestemmig te zingen. In de avond hadden we een openluchtconcert. Een symfonieorkest met klassieke zangers én popzangers.”

Allereerste editie

Voor dit evenement heeft de organisatie van Symphonica Stadshagen met verschillende partijen gesproken, waaronder met WijZ Welzijn. Roeters: “Dit is de eerste editie en alles kost geld. WijZ Welzijn gaf ons de tip om bij De Gasthuizen aan te kloppen. Met de financiële steun van De Gasthuizen hebben we een mooi, toegankelijk evenement neergezet voor senioren.”

Donatie

Om de optredens voor de senioren mogelijk te maken, kreeg Symphonica Stadshagen een donatie van het Zwolse fonds De Gasthuizen. Ze dienden daarvoor een officiële aanvraag in. Het fonds onderneemt zelf geen initiatieven, maar ondersteunt uiteenlopende initiatieven van bijvoorbeeld vrijwilligers, buurtbewoners, particulieren, goede doelen en organisaties. Belangrijk is dat het gaat om een initiatief of activiteit die bijdraagt aan het welzijn, plezier, geluk of gezondheid van Zwolse senioren, inwoners van 55 jaar en ouder.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren