BouwHoltenbroekNieuws uit ZwolleUit uw buurtVoorpagina

SWZ renoveert meer dan honderd woningen in Holtenbroek

Zwolle – Woningstichting SWZ ondertekende woensdag samen met Nijhuis Bouw BV een overeenkomst voor de renovatie van 108 portieketagewoningen aan de Lassuslaan, de Buxtehude- en de Frobergerstraat in de wijk Holtenbroek. Deze woningen worden duurzaam gerenoveerd. Nijhuis Bouw gaat voor SWZ de werkzaamheden uitvoeren. “Met deze renovatie moet Holtenbroek weer een stukje mooier worden. De woningen worden comfortabeler en energiezuiniger om in te wonen.”, zo stelt de woningcorporatie.

De Renovatie

De renovatie bestaat uit verschillende fasen. De woningen worden geschilderd en huurders krijgen een nieuwe keuken, badkamer en toilet. Daarnaast biedt SWZ een pakket van isolerende maatregelen aan. De woningen worden geïsoleerd, de entrees vergroot en het collectieve verwarmingssysteem wordt verbeterd.

Huurverhoging

Hiervoor vraagt SWZ toestemming van bewoners, omdat daar een huurverhoging voor wordt gevraagd. Als meer dan 70% van de bewoners akkoord gaat met het renovatievoorstel en alle vergunningen worden verleend, kan het doorgaan. Ook biedt SWZ bewoners de mogelijkheid om zonnepanelen te huren en geen gasaansluiting meer te hebben.

Alle bewoners geïnformeerd

Begin februari 2019 zijn alle bewoners geïnformeerd over de renovatie. In het voorjaar worden de bewoners uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de modelwoning voor het maken van hun individuele keuzes. De start van de renovatie is begin september 2019 en naar verwachting zijn de werkzaamheden afgerond voor de zomer 2020.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button