KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Swollwacht vraagt opheldering over hoogbouw Milligerplas

Zwolle – Omwonenden van de Milligerplas maken zich zorgen over mogelijke hoogbouw in Breezicht-Noord. Swollwacht vraagt het college van burgemeester en wethouders opnieuw om opheldering.

Woensdag 5 april was er een informatieavond van de gemeente, specifiek bedoeld voor bewoners rondom de zogeheten ‘White Spot’ in Breezicht-Noord in Stadshagen. Daar deed de gemeente plannen voor voorzieningen als horeca, winkels en huisarts uit de doeken. Maar naast voorzieningen is de plek ook aangewezen voor woningbouw. Het onlangs gewijzigde bestemmingsplan staat een bouwhoogte van 30 meter toe. Eerder was aan bewoners beloofd dat er maximaal 12 meter aan de noordkant en 22 meter aan de zuidkant van de White Spot zou mogen worden gebouwd. Inwoners maken zich zorgen over de verminderde waarde van hun woning, hun woongenot en de leefbaarheid. Zij willen de bebouwing nergens hoger dan 12 tot 14 meter (ook aan de
zuid(oost)zijde.

Waar is de échte invloed van omwonenden?

Swollwacht stelde op 20 februari al vragen aan B en W over deze situatie, en stelt nu aanvullende vragen. Raadslid Asia Golunska vraagt of het college op korte termijn kan toezeggen dat er geen hoogbouw op deze locatie zal plaatsvinden. Ook vraagt ze naar de planning en aanpak voor het betrekken van omwonenden in de nadere uitwerking. In een nieuwsbrief van omwonenden naar aanleiding van de informatieavond schrijven deze: “De gemeente zegt al jaren dat de spot gerealiseerd wordt voor en met de bewoners. Waar is onze échte
invloed? Wordt er echt geluisterd en wordt er wat mee gedaan? Tot op heden wordt dat niet gevoeld of gezien. Er is helaas argwaan of wij wel invloed hebben op de keuzes.”

Kijk ook naar andere locaties voor woningbouw

Swollwacht vraagt of het ook mogelijk is om geen woningbouw op de locatie te realiseren, maar alleen voorzieningen, en dit scenario aan de raad voor te leggen. En tot slot vraagt Swollwacht of voor de woningen niet naar de andere aangewezen voorzieningenlocaties in Breezicht kan worden gekeken. Swollwacht verwoordt de zorgen van 73 huishoudens rondom de White Spot en vraagt het college om op korte termijn duidelijkheid te geven om de zorgen en argwaan van de inwoners weg te nemen.

Lees ook het bericht over de eerdere vragen van Swollwacht:
https://www.swollwacht.nl/post/swollwacht-uit-zorgen-over-hoogbouw-bijmilligerplas

Gerelateerde artikelen

Back to top button