Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Drukke laatste dag voor ’t Kleine Veer door mooie weer

't Kleine Veer zette op drukke dagen gemiddeld 850 mensen over

Zwolle – Het vaarseizoen van veerpont ’t Kleine Veer zit er weer op. Afgelopen zondag 30 oktober voer de pont voor het laatst dit jaar z’n overtocht tussen Hattem en Zwolle. Het mooie weer en de kans van een laatste overtocht dit jaar trok vele fietsers en wandelaars naar het pontje. Op bepaalde momenten moest er dan ook even gewacht worden tot een volgende overtocht, voordat iedereen er op kon.

Het veer had een goed vaarseizoen, op drukke dagen werden er rond de 850 mensen overgezet. Deze week haalt de ROVA, de beheerder van het veer, het materieel uit het water en gaat ook de pont zelf aan wal. In de winterperiode wordt er onderhoud gepleegd en worden voorbereidingen getroffen voor het nieuwe seizoen. Zo zorgt de beheerder ervoor dat fietsers en wandelaars ook volgend jaar weer met droge voeten naar de overkant kunnen.

Samen met ’t Kleine Veer ging ook het Schellerveertje, het elektrische pontje op zonne-energie, vlakbij de Hanzeboog uit de vaart.

Beide veren zullen vanaf april 2023 weer varen.

’t Kleine Veer – Foto © RTV Focus Zwolle
’t Kleine Veer – Foto © RTV Focus Zwolle
’t Kleine Veer – Foto © RTV Focus Zwolle
’t Kleine Veer – Foto © RTV Focus Zwolle
Afgelopen zondag, op de laatste dag dat het pondje dit jaar vaart, verrasten raadsleden Nicolet Hoorn van CDA Zwolle en Robert Klaassen van CDA Hattem de schipper met een bosje bloemen uit Hattem en een Zwols chocolaatje. ‘’t Kleine Veer is een veerpondje dat niet alleen toeristen maar ook veel inwoners naar de overkant vaart voor een klein bedrag. Hiermee is het een laagdrempelige verbinding tussen de twee Hanzesteden.’, aldus Nicolet Hoorn van het CDA Zwolle. Robert Klaassen van CDA Hattem vult aan ‘Voor zowel inwoners als toeristen dé manier om de uiterwaarden te verkennen met een prachtig uitzicht op beide oevers. Wat ons betreft genoeg reden om de schippers in het zonnetje te zetten!’
CDA Zwolle en CDA Hattem verrassen ’t kleine veer op laatste ritje van het seizoen – Foto ©CDA Zwolle

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button