Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Swollwacht en SP: “Slechte communicatie over sluiting Welzorgwinkel”

Onrust en onzekerheid bij cliënten

Zwolle – De Welzorgwinkel aan de Willemsvaart is op 1 januari 2018 gesloten. De communicatie over de sluiting verliep gebrekkig. De plaatselijke fracties van Swollwacht en SP verbazen zich over de gang van zaken.

Cliënten van Welzorg hebben het nieuws over de sluiting via de media moeten horen. Via een plakkaat op de deur worden de mensen nu doorverwezen naar Vegro, maar daar is nog helemaal geen contract mee afgesloten. Silvia Bruggenkamp van de Swollwacht fractie vertelt: “De cliënten zijn niet rechtstreeks door Welzorg op de hoogte gesteld van deze wijziging. Inmiddels is aan honderden medewerkers van Welzorg ontslag aangezegd. Deze medewerkers moeten nu strijden voor een goed sociaal plan. Naast de gebrekkige zorg die door Welzorg aan onze Zwolse inwoners is verleend toont Welzorg zich nu tevens een slechte werkgever.”

Beide partijen maken zich zorgen over de gebrekkige communicatie. Juist voor deze mensen die van de dienstverlening van Welzorg afhankelijk zijn willen Bruggenkamp en Drost van de SP weten wat het College hieraan gaat doen. De partijen willen dat het College alle middelen inzet om de onrust en onzekerheid bij de cliënten, die toch al zo geleden hebben onder de dienstverlening van Welzorg, te verminderen. Ook willen ze dat het College zorg draagt voor een goed sociaal plan voor de medewerkers van Welzorg die ontslag krijgen.

Tot slot zien de partijen graag dat bij een nieuwe aanbesteding van de hulpmiddelen de werkwijze van Welzorg wordt meegewogen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button