BluesworldRadio

Sweet Mary Jane in Bluesworld Pub

16 april live vanuit Grand Café Zuijdt

Zwolle – Hoog tijd voor een nieuwe aflevering van Bluesworld Pub, het is immers alweer bijna de 3de dinsdag van de maand. En op die dagen nodigen Tonio Aa en Cor Bartelink altijd gerenommeerde bluesartiesten uit in Grand Café Zuijdt van Jaap Lamfers. Deze keer – 16 april – komt Sweet Mary Jane langs.

Bluesworld Pub
Iedere derde dinsdag van de maand

20.00  – 22.00 uur Live vanuit Grand Café Zuydt én live op Radio Focus

Sweet Mary Jane, samen meer dan 100 jaar op het podium, is een power-trio geformeerd rond frontman Fred van Willigen. De band is geïnspireerd door de gitaarhelden van de Blues Rock uit de jaren 60 en 70. De band maakt al een aantal jaren naam in de blues-scene en staat stevig genoteerd als op 1 na meest geboekte blues-act van Nederland volgens de Dutch Blues Foundation.

Covers van onder andere Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan, en Jimi Hendrix maar inmiddels ook een groot aantal eigen songs. In september 2018 is de EP Underwater World in eigen beheer uitgebracht, gevolgd door een promotietour langs vele radiostations.

De band
Fred, op de gitaar en zang, speelt al 50 jaar in bands en speelde o.a. in voorprogramma’s van Golden Earring, Sandy Coast, Rory Gallagher en Luther Allison. Ook zat hij in de Brinta Brotsers, samen met Willem Kerkhof van de Amazing Stroopwafels. Met EXP (Jimi Hendrix coverband) (Rotterdam), was hij te zien in VPRO-televisie programma Reiziger in Muziek. Nu is Fred naast Sweet Mary Jane nog actief bij The Headless Roosters en Room Six.

Ton, op de Bas en zang, speelt al 40 jaar in diverse bands waarvan de laatste 20 jaar regelmatig met Fred samen bij o.a. Blue Spirit, EXP, Monterey, Headless Roosters en nu Sweet Mary Jane.

Lars, op de Drums en zang, de Benjamin van het gezelschap. Student aan het conservatorium van Haarlem. Speelt al 14 jaar in diverse bands, is een veel gevraagde sessiemuzikant en drumleraar.

Zodra de mannen het podium betreden ontstaat er een wervelende show waar de energie vanaf spat. Ze houden niet van ingewikkeld, het motto is “All You Can Eat”.

Discografie
Fate (single) juli 2018
Underwater World (EP) september 2018

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button